Σχετικά με τις αντλίες μεταβλητής ταχύτητας

Τα ενεργειακά κόστη για τους ιδιοκτήτες κατοικιών μπορεί να είναι υψηλά και ένας από του κυριότερους συντελεστές μπορεί μερικές φορές να είναι η πισίνα. Εντούτοις, με την πάροδο των ετών, τεράστιες εξελίξεις έχουν επέλθει για να μειωθεί ή ενεργειακή κατανάλωση και τα κόστη ιδιοκτησίας πισίνας. Οι αντλίες μεταβλητής ταχύτητας δημιουργούν την ίδια κυκλοφορία, αλλά με χαμηλότερη τριβή, και έχουν σαν αποτέλεσμα χαμηλότερα ενεργειακά κόστη.

Εάν σας ενδιαφέρει να μειώσετε τα ενεργειακά κόστη, αντικαταστήστε την παλιά αντλία ή φτιάξτε καινούργια πισίνα. Οι αντλίες μεταβλητής ταχύτητας αποτελούν ιδανική επιλογή. Ανάλογα με το μέγεθος της πισίνας και τις κατά τόπο χρεώσεις ενέργειας, αυτές οι αντλίες αποσβένονται μέσα σε ένα έτος. Οι μηνιαίες οικονομίες ενέργειας σε συνδυασμό με διαθέσιμες χρηματικές εκπτώσεις, καθιστούν τις αντλίες μεταβλητής ταχύτητας δελεαστικές για οποιοδήποτε ιδιοκτήτη πισίνας και κάτι που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αντλίες μεταβλητής ταχύτητας, επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας.

 

Ηλιακό κάλυμμα – Εξοικονομήστε χρήμα και κολυμπήστε περισσότερο!

Η χρήση ηλιακού καλύμματος αποτελεί ωραιότατο τρόπο οι οικογένειες να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις πισίνες τους. Οι κολυμβητές μπορούν να κολυμπούν περισσότερο χρόνο και να εξοικονομούν χρήμα ενώ εξοικονομούν εκατοντάδες γαλόνια νερού σε ετήσια βάση όταν χρησιμοποιούν Ηλιακό Κάλυμμα. Παρακάτω αναπτύσσονται τα ατελείωτα χαρακτηριστικά και οφέλη του να χρησιμοποιείτε Ηλιακό Κάλυμμα

Τι είναι τα Ηλιακά Καλύμματα;

Τα ηλιακά καλύμματα αποτελούν ένα από τα παρελκόμενα πισίνας που πρέπει να έχετε. Οι ακάλυπτες πισίνες είναι εκτεθειμένες στα στοιχεία της φύσης όπως τη σκόνη, τη βρώμα, τα υπολείμματα και τη βροχή. Το νερό επίσης επηρεάζεται από διάφορες αλλαγές στη θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος. Είναι ελαφρά πλαστικά καλύμματα, σε μεγέθη που φτιάχνονται κατά παραγγελία για την πισίνα σας. Η μίας τους πλευρά περιέχει φυσαλίδες γεμάτες με αέρα έτσι ώστε το κάλυμμα να επιπλέει στην επιφάνεια του νερού.

Πως αποδίδουν τα Ηλιακά Καλύμματα;

Όταν ένα ηλιακό κάλυμμα τοποθετείται σε πισίνα, αρχίζει να εγκλωβίζει θερμότητα από τον ήλιο. Τη νύχτα που οι θερμοκρασίες πέφτουν, το ηλιακό κάλυμμα βοηθά να συγκρατείται όλη η θερμότητα που το νερό αποκομίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην ουσία, εμποδίζουν τη θερμότητα να δραπετεύσει από την πισίνα σας. ¨Ένα επιπρόσθετο όφελος των Ηλιακών Καλυμμάτων είναι ότι εμποδίζουν τη σκόνη, τη βρώμα, και τα υπολείμματα να μπουν στο νερό.

Πως και πότε να χρησιμοποιείται το Ηλιακό Κάλυμμα;

Τοποθετήστε το κάλυμμα πάνω στην πισίνα με τις φυσαλίδες να κοιτούν προς τα κάτω (η λεία πλευρά επάνω). Αυτό βοηθά το κάλυμμα να επιπλέει στην επιφάνεια της πισίνας. Εάν αφήσετε το κάλυμμα να παραμείνει στην πισίνα κάμποσες ώρες, ή ακόμη και μερικές μέρες, αυτό θα επιτρέψει στις πτυχές να ισιώσουν. Κατόπιν , το κάλυμμα μπορεί να κοπεί με ψαλίδι για να ταιριάξει στις διαστάσεις/καμπυλότητα της πισίνας.

Σημείωση: Να προσέχετε πάρα πολύ όταν περικόβετε ή κόβετε το κάλυμμα πισίνας σε όλους τους τύπους πισινών που έχουν επένδυση από βινύλιο, ή στις υπέργειες πισίνες. Το ψαλίδι μπορεί αν καταστρέψει την επένδυση βινυλίου.

Η καλύτερη εποχή να χρησιμοποιήστε κάλυμμα πισίνας είναι όταν η πισίνα δεν χρησιμοποιείται. Η χρήση του καλύμματος κατά τη διάρκεια της ημέρας θα βοηθήσει να μαζευτεί θερμότατα από τον ήλιο. Η χρήση του καλύμματος κατά τη νύχτα θα βοηθήσει να παγιδευτεί η συσσωρευμένη θερμότητα ενώ η θερμοκρασία πέφτει.

Ποιά είναι τα οφέλη ενός ηλιακού καλύμματος;

Η χρήση ηλιακού καλύμματος σας βοηθά να κολυμπάτε περισσότερο και να εξοικονομείτε χρήμα. Είναι ανέξοδος τρόπος να χρησιμοποιείτε την πισίνα σας νωρίτερα τη σεζόν, να διατηρείτε τις θερμοκρασίες του νερού και να παρατείνετε τη σεζόν ενώ οι θερμοκρασίες πέφτουν. Είναι επίσης απαραίτητο παρελκόμενο για όποιον χρησιμοποιεί ηλεκτρική συσκευή θέρμανσης ή συσκευή θέρμανσης αερίου.

5 λόγοι για τους οποίους κάθε ιδιοκτήτης πισίνας χρειάζεται ηλιακό κάλυμμα:

  1. Θερμαίνεται η πισίνα έως και 10-15 βαθμούς Fahrenheit
  2. Μειώνεται η εξάτμιση κατά έως 90%
  3. Μειώνεται η κατανάλωση χημικών κατά έως 30-60%
  4. Μειώνει την ποσότητα σκόνης, βρώμας και υπολειμμάτων που εισέρχονται στην πισίνα
  5. Ανοίγετε την πισίνα σας την Άνοιξη και επεκτείνετε την κολυμβητική σεζόν μέχρι αργά το Φθινόπωρο

Παρελκόμενα που πρέπει να έχετε:

  • Ράουλο Ηλιακού Καλύμματος – Η χρήση ράουλου ηλιακού καλύμματος καθιστά ευκολότερη την τοποθέτης και την αφαίρεση του καλύμματος. Ένα σύστημα ράουλου alsoεπίσης παρέχει θέση αποθήκευσης όταν δεν χρησιμοποιείτε το κάλυμμα
  • CoverFREEWeekly – Η Χρήση Υγρού Ηλιακού Φράγματος παρέχει προστασία από την εξάτμιση και τη ν απώλεια θερμότητας ότων το κάλυμμα είναι μαζεμένο εκτός πισίνας.
Τα ηλιακά καλύμματα αποτελούν πράγματι τα πιο οικονομικά και ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα για να θερμαίνει κανείς την πισίνα του καθ’ όλη τη διάρκεια τη σεζόν

 

 

Συντηρήστε το νερό με το φίλτρο της πισίνας

 

Η συντήρηση του νερού της πισίνας σας μπορεί να αρχίσει από το φίλτρο της πισίνας. Χρησιμοποιώντας φίλτρο φύσιγγας μπορείτε να εξοικονομείτε νερό και να καταργήσετε την ανάγκη αντίστροφης πλύσης του φίλτρου. Από τους τρεις βασικο ς τύπους φίλτρων, το φίλτρο φύσιγγας χρησιμοποιεί τη μικρότερη ποσότητα νερού. Το να ξεπλύνετε αντίστροφα ένα φίλτρο ΔΓ (Διατομικής Γείωσης) ή ένα φίλτρο άμμου σημαίνει απώλεια του νερού της πισίνας από το φίλτρο για να το καθαρίσετε από οποιαδήποτε υπολείμματα. Το ξέπλυμα με αντίστροφη ροή του νερού, ανάλογα με το μέγεθος της πισίνας σας και του εξοπλισμού της, 1 έως 4 κυβικά μέτρα νερού μπορεί να ξοδεύονται κάθε φορά που η πισίνα σας πραγματοποιεί κύκλο αντίστροφης πλύσης φίλτρου.

Εκτός του ότι εξοικονομούν νερό, τα φίλτρα φύσιγγας απαιτούν λιγότερη συντήρηση εν συγκρίσει με τα φίλτρα Διατομικής Γείωσης ή τα φίλτρα άμμου. Ένα φίλτρο φύσιγγας μπορεί να συλλάβει διπλάσια ποσότητα βρωμιάς σε σχέση με ένα φίλτρο άμμου, και συλλαμβάνει σωματίδια μεγέθους 5-15 μικρών, κάνοντας την πισίνα σας καθαρότερη. Τα φίλτρα φύσιγγας μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν και να ψεκαστούν μέχρι να καθαρίσουν χρησιμοποιώντας λάστιχο κήπου. Αυτό χρειάζεται να γίνεται μονάχα 4-5 φορές ανά έτος, και εξοικονομούν νερό σε σύγκριση με την αντίστροφη πλύση Τα φίλτρα φύσιγγας μπορούν να χρησιμοποιούνται με χαμηλή πίεση αντλίας, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε λιγότερη ενέργεια και να προκαλούνται λιγότερες φθορές στην αντλία σας.

Φερθείτε έξυπνα όσον αφορά την πισίνα σας. Αλλάξτε και τοποθετήστε φίλτρο φύσιγγας andκαι βοηθήστε να εξοικονομείται νερό. Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τα φίλτρα φύσιγγας ή τις ανταλλακτικές φύσιγγες επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.pool-services.gr ή ρωτήστε έναν από τους ειδικούς μας.