Το κόστος συντήρησης μιας πισίνας μπορεί να ποικίλει ανάλογα με πολλές συνιστώσες, όπως τα υλικά, αυτόν τον όμορφο καταρράκτη, το συνολικό σχεδιασμό, αλλά πάνω απ΄όλα, το μέγεθος. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι τα λειτουργικά κόστη είναι δύσκολο ή αδύνατον να αλλάξουν τη στιγμή που η κατασκευή της πισίνας θα ολοκληρωθεί. Ενώ αυτοί οι καθοριστικοί παράγοντες αποτελούν τη βάση του μηνιαίου λογαριασμού συντήρησης, υπάρχουν κάποιες κοστολογικά αποδοτικές δράσεις που μπορείτε να αναλάβετε για να μειώσετε τον μέσο μηνιαίο λογαριασμό.

Πολλά από αυτά τα βήματα ίσως να είναι αυτό που αναζητούσατε για να έχετε τη μικρότερη απώλεια στα δυσεύρετα μετρητά σας. Αλήθεια, το πορτοφόλι σας θα σας ευγνωμονεί. Με μόνο λίγα ή καθόλου έξοδα στην αρχή, μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά στην πορεία. Όμως είναι σαν να τηρείτε μια δίαιτα, δηλαδή δεν απαιτεί καθημερινή πειθαρχεία. Όσο πιο σταθερός είστε στην διατήρηση των εξόδων σας σε χαμηλά επίπεδα, τόσο πιο πιθανόν είναι έχετε επιτυχία..

Ιδού 8 τρόποι να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα σε ότι αφορά την πισίνα:

1. Χρησιμοποιήστε κάλυμμα πισίνας

Το κάλυμμα πισίνας αποτελεί πραγματικά μικρή επένδυση η οποία μπορεί δυνητικά να αποσβεστεί πολλές φορές από τα χαμηλά ενεργειακά κόστη. Μειώνοντας την ταχύτητα της εξάτμισης, το κάλυμμα διατηρεί την πισίνα σας θερμότερη με φυσικό τρόπο, κι έτσι η θερμάστρα δεν χρειάζεται να δουλεύει τόσο πολύ. Για περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας, μπορείτε να αγοράσετε ηλιακό κάλυμμα πισίνας σχεδιασμένο για να παγιδεύει της ηλιακές ακτίνες. Ο ήλιος είναι ο λόγος που έχετε πισίνα, έτσι δεν είναι; Μπορείτε κάλλιστα να τον εκμεταλλευθείτε και να τον αφήσετε να παίξει το ρόλο του.

2. Δράστε προληπτικά

Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε για να εξοικονομήσετε χρήματα από τη συντήρηση της πισίνας, λοιπόν, είναι να μην τη συντηρείτε. Για παράδειγμα, εάν δεν διατηρείτε τη σωστή χημική ισορροπία, θα μπορούσατε να βρεθείτε αντιμέτωποι με προβλήματα από τα άλγη, που είναι πολύ πιο δύσκολα να τα ξεπεράσετε μακροχρόνια. Άλλωστε, ο σκοπός είναι να εξοικονομήσετε χρήματα, όχι να δημιουργήσετε μια κατάσταση η οποία θα οδηγήσει σε μεγάλα χρηματικά έξοδα. Αυτό, επίσης, ισχύει και για το βασικό καθαρισμό. Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά βεβαίως δεν είναι.

3. Απενεργοποιήστε τα προεξέχοντα χαρακτηριστικά όσο δεν χρησιμοποιείτε την πισίνα

Τα χαρακτηριστικά όπως οι καταρράκτες οι κρουνοί/πίδακες στο κατάστρωμα, αν και είναι χαριτωμένοι και απολαυστικοί, χρησιμοποιούν πολλή ενέργεια, και εξάτμιση και ψύχουν το νερό, κάτι που δεν υπάρχει τρόπος να υπερβεί κανείς. Για πολλούς, ένα σημαντικό όφελος αυτών των χαρακτηριστικών είναι ο περιβάλλων θόρυβος που παράγουν ακόμη και όταν η πισίνα δεν είναι σε χρήση. Όμως , το να απενεργοποιήσετε αυτό το χαρακτηριστικό, ειδικά όταν δεν είστε στο σπίτι, είναι πολύ καλός τρόπος να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήμα.

4. Χρησιμοποιείτε το φίλτρο σας μόνο όταν είναι απαραίτητο

Πολλοί ιδιοκτήτες επιλέγουν να λειτουργούν το φίλτρο τους επί 24όρου βάσεως, αλλά για ποιό λόγο; Είναι πολύ πιθανό να γνωρίζετε πότε η πισίνα σας χρησιμοποιείται συχνότερα, πράγμα που σας παρέχει το χρονικό πλαίσιο να γνωρίζετε πότε το φίλτρο πρέπει να λειτουργεί για να καθαρίζει την πισίνα σας και πώς να χρησιμοποιείτε λιγότερη ενέργεια για τη χρήση του. Ζητήστε από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας να δείτε εάν μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήμα λειτουργώντας το φίλτρο σας λιγότερο, και κατά τις ώρες μη αιχμής.

5. Χρησιμοποιήστε ενεργειακά αποδοτική αντλία

Ως επί το πλείστον, οι συμβατικές αντλίες πισίνας λειτουργούν σε μία ταχύτητα, πράγμα που σπαταλά ενέργεια σε χαμηλής έντασης εργασίες, όπως στη διήθηση (φιλτράρισμα). Η εγκατάσταση μιας αντλίας μεταβλητής ταχύτητας μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ περισσότερο απ΄ότι νομίζετε κατά τη διάρκεια ζωής της αντλίας.

6. Μην καθαρίζετε υπερβολικά

Η χαρά του να βουτάτε σε μια διαυγή, δροσερή, και άκρως καθαρή πισίνα αποτελεί μακράν τον πιο ελκυστικό παράγοντα του να είστε κάτοχος, εν πρώτοις. Όμως, το να αφήνετε τον αυτόματο καθαριστή να δουλεύει ατελείωτα ή το να εφαρμόζετε μη απαραίτητα χημικά δεν κάνει τίποτα άλλο από το να σπαταλάει χρήματα. Αξίζει να γνωρίζετε ακριβώς τι πόρους χρειάζεστε για να διατηρείτε την πισίνα σας σε κορυφαία κατάσταση για κολύμβηση.

7. Μειώστε τη θερμοκρασία

Το να χρησιμοποιείτε θερμάστρα δεν είναι κακή ιδέα εάν αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εκμεταλλεύεστε περισσότερο την πισίνα. Μερικές από τις καλύτερες παγωμένες νύχτες είναι αυτές με καλούς ανθρώπους και τέλεια θερμασμένη πισίνα. Απλώς να γνωρίζετε ότι πληρώνετε το κόστος για κάθε βαθμό που αυξάνετε τη θερμοκρασία του νερού της πισίνας σας. Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα διατηρώντας την πισίνα σας όσο πιο (βολικά) δροσερή γίνεται. Η συμβολή του μη ευφυούς είναι, διατηρείτε την θερμοκρασία χαμηλά όταν δεν χρησιμοποιείτε τη πισίνα σας.

8. Δημιουργήστε το σωστό περιβάλλον για την πισίνα σας

Εάν επρόκειτο να μετακομίσετε, η μεταφορά της πισίνας σας δεν είναι ακριβώς ένα από τα πράγματα που χωράνε εύκολα στο πίσω μέρος ενός κλειστού φορτηγού. Όμως, το να γνωρίζετε τον περιβάλλοντα χώρο της τωρινής ή μελλοντικής πισίνας σας μπορεί να της επιτρέπει να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Εάν υπάρχουν δέντρα κοντά στην πισίνα, ο ήλιος εμποδίζεται να θερμαίνει φυσικά την πισίνα. Εάν χτίσετε ανεμοφράκτη , μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα νερού που διαφεύγει από την εξάτμιση. Αυτά τα 8 μυστικά θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε το κόστος της πισίνας σας σε ευχάριστα χαμηλό. Με τα κατάλληλα εργαλεία καθαρισμού, με τη χρήση τους σωστά και αποτελεσματικά, και γνωρίζοντας πότε να μην το παρακάνετε, θα έχετε χαρούμενο πορτοφόλι.